Portugal heeft de hoogste groei van reizen en toerisme in Europa

De World Travel & Tourism Council (WTTC), het wereldwijde orgaan dat de particuliere sector van de reis- en toerismesector vertegenwoordigt, looft vandaag de Portugese regering voor het erkennen van het belang van de sector voor de algehele economie en heeft er een prioriteit van gemaakt die heeft geresulteerd in de sector Reizen en toerisme groeit het met 8,1% in 2018, wat € 38,4 miljard (US $ 45,5 miljard) bijdraagt ​​aan de economie van het land.

Uit onderzoek van WTTC blijkt dat in 2018 € 1 op elke € 5 in Portugal afkomstig was van het toerisme. Bovendien groeide de sector Reizen & Toerisme met een van de hoogste percentages in Europa en droeg hij een op de vijf banen bij in het land, wat verder het belang van de sector voor het land aantoont. Onderzoek bevestigt ook:

Het groeiniveau is het hoogste van alle landen in de Europese Unie en ligt aanzienlijk boven het EU-gemiddelde van 3,1%
De sector had 1,05 miljoen mensen in dienst of 21,8% van alle banen
Portugal trok 85% vakantiegangers en 15% zakenreizigers
Zag een splitsing van 69% versus 31% in termen van internationale en binnenlandse bezoekers
WTTC voorspelt dat de Portugese reis- en toerismesector dit jaar met 5,3% zal groeien, meer dan het dubbele van het Europese gemiddelde van 2,5%.

Portugal wordt tijdens de prestigieuze World Travel Awards de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot beste wereldbestemming en de beste toeristische bestemming in Europa en blijft jaarlijks miljoenen internationale bezoekers naar de kust trekken, met een sterke groei van niet-traditionele markten zoals de VS ( + 21,8%), Canada (+ 21,3%), China (+ 16,8%) en Brazilië (+ 13%).

Gloria Guevara, president en CEO van WTTC, licht toe: “Ik wil Ana Godinho, staatssecretaris voor Toerisme, persoonlijk erkennen omdat ze een kampioen is voor de sector en voor het leveren van deze ambitieuze strategie die indrukwekkende resultaten heeft opgeleverd in het hele land, die pas vorig jaar zag de reis- en toerismesector groeien in het snelste tempo van elk land op het Europese continent, en die groei zal naar verwachting doorzetten. ”

“Er zijn enorme stappen gezet volgens de 10-jarige nationale strategie van de overheid voor toerisme, waarbij de inkomsten uit de sector Reizen en toerisme de afgelopen drie jaar met 45% zijn gegroeid. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor reizen en toerisme in Portugal, en we moeten de regering feliciteren met het feit dat zij het duidelijke belang van de industrie als motor van economische groei erkent en voor hun strategie bij het verspreiden van de voordelen van de industrie over het hele land. ”

Bron: FTN News