Michelin-sterrenrestaurants in de Algarve

Een van de beste redenen om een ​​reis naar de Algarve te boeken, is om de buitengewone Michelin-sterrenrestaurants te bezoeken. In deze bekroonde restaurants eet je zoals nergens anders ter wereld. Met grote passie en vaardigheid verwelkomen de beste koks van het land u in een wereld van overvloed. Probeer de beste gerechten in de meest stijlvol ontworpen restaurants. Of kies voor een authentieke Portugese ervaring. In dit artikel lees je alles over de Michelin-sterrenrestaurants van de Algarve.


Michelin-sterrenrestaurants in de Algarve

Vila Joya Restaurant – 2 Michelin-sterren
Het restaurant van het prachtige Vila Joya hotel heeft twee Michelin-sterren voor 20 jaar op rij. In meer dan 28 jaar heeft chef Dieter Koschina het kookspel geperfectioneerd. Zijn levenslange prestaties hebben hem de gerenommeerde status van de meest gevierde chef-kok van Portugal opgeleverd.


Vila Joya restaurant

In Vila Joya wordt u een zesgangen meesterwerk geserveerd. Het bestaat uit verse en lichte producten uit Portugal en de Atlantische Oceaan. De veelgeprezen Koschina vergelijkt zichzelf met acteur John Wayne. Hij beweert zijn gerechten uit zijn heup te schieten, hoewel we niet zeker weten dat deze techniek de reden is dat zijn kookkunst ongeëvenaard is. Het past echter wel bij de man, de mythe, het verhaal van de legende. Gelet op het feit dat de chef-koks gedurende twee decennia lang een dagelijks wisselend menu serveren, is niet te prijzen. Gasten zijn enthousiast over de service. Het personeel geeft perfect de juiste hoeveelheid aandacht. Naast het uitstekende eten, is de eetervaring magisch vanwege de uitstekende locatie. Je dineert op het terras bovenop een klif met uitzicht op de zee. Gelegen in de buurt van Albufeira.

Vila Joya restaurant
Open van 25 februari tot 16 november.

Reserveer nu uw tafel:
Reserveren


Ocean Restaurant – 2 Michelin-sterren
Het Ocean Restaurant houdt zijn twee Michelin-sterren acht jaar achter elkaar met grote verdienste. Het maandelijks veranderende menu is geïnspireerd op de zee en is altijd gericht op een uitzonderlijke smaak. Het luxe restaurant heeft uitstekend werk verricht op het gebied van interieurontwerp. Het ontwerp past perfect bij het spectaculaire uitzicht. Een fijne eetervaring in het Ocean Restaurant is een waar genot voor alle zintuigen. Het restaurant serveert slechts 30 tafels, wat een bevoorrechte intieme ervaring creëert.

Ocean Restaurant

Als je kunst op een bord wilt proeven, dan is de Oostenrijkse chef Hans Neuner jouw man. Neuner was in 2009 en 2012 de Portugese kok van het jaar. Het Ocean Restaurant bevindt zich in het VILA VITA Parc Resort & Spa in Porches.

Ocean Restaurant
Het hele jaar geopend van woensdag tot zondag van 19:00 – 22:00 uur.


Vista Restaurante – 1 Michelinster
In het wereldberoemde Bela Vista hotel in Praia da Rocha kunt u een uitzonderlijke eetervaring hebben in het Vista Restaurant. Het restaurant met 1 Michelin-ster wordt geleid door chef-kok João Oliveira. Hij is relatief jong maar zeer getalenteerd. Het Bela Vista-hotel was een van de eerste hotels van de Algarve. Hoewel dit gebouw relatief oud is, is het restaurant pas sinds 2017 een sterrenrestaurant geworden.

Vista Restaurante

In het Vista Restaurant kunt u verfijnde creatieve gerechten en uitstekende service verwachten. Oliveira serveert lokale gerechten op een moderne en verfijnde manier. Als u op zoek bent naar een hoog aangeschreven restaurant in een unieke omgeving, dan is dit uw plek.

Vista Restaurante
Het restaurant is alleen geopend voor het diner.


Gusto van Heinz Beck – 1 Michelin-ster
Beloon je zintuigen en dineer in het Michelin-sterrenrestaurant Gusto van Heinz Beck. Dit Scandinavisch stijlvol ontworpen restaurant biedt levendige mediterrane gerechten van de hoogste normen. Alle tafels kijken uit op de open keuken. Hiermee kunt u zien hoe de koks uw gerechten bereiden. Bij Gusto kunt u kiezen tussen een degustatiemenu van zeven of vijf gangen en een à la carte menu. Gelegen in het sublieme vijfsterren hotel Conrad Algarve in Quinta do Lago.

Gusto van Heinz Beck
Bekijk het menu en reserveer hier uw tafel:
Reserveren


Bon Bon Restaurant – 1 Michelinster
Bon Bon Restaurant in Carvoeiro wordt geleid door chef-kok Louis Anjos. Hij creëerde het Essence Menu, waarmee hij sinds 2015 de Michelin-ster werd. Het menu is het resultaat van de zoektocht van Anjos naar het combineren van de beste producten van het platteland, de bergketens en de kust van de Algarve. Dit hoog aangeschreven restaurant staat bekend om zijn culinaire verrassingen. Het is erin geslaagd om in korte tijd een sterk klantenbestand op te bouwen.

Bon Bon Restaurant
Open van donderdag tot maandag voor lunch en diner. Lunch van 12:00 – 14:00 en diner van 18:30 – 22:00.

Reserveer uw tafel:
Reserveren


Henrique Leis – 1 Michelin-ster
Weggestopt in Almancil vindt u een prachtig gebouw. Het lijkt een beetje op een alpenlodge. Henrique Leis is een restaurant met Michelin-ster dat al 19 opeenvolgende jaren zijn prijs heeft verdiend. Het wordt geleid door de Braziliaanse chef Henrique Leis. Hij omarmt de Franse keuken met een vleugje van zijn thuisland. Bij Henrique kun je gerechten van wereldklasse verwachten in een gezellige, bijna huiselijke omgeving. Denk aan open haard, robijnrode fluwelen stoelen en persoonlijke schilderijen van de chef op stenen muren.

Restaurant Henrique Leis Geopend van dinsdag tot zaterdag voor het diner van 19.00 tot 21.30 uur. In juli en augustus is het restaurant alleen geopend voor het diner van maandag tot zaterdag (19.00 tot 22.30 uur).

Reserveer nu een tafel:
Reserveren


São Gabriel – 1 Michelinster
Het São Gabriel Restaurant in Almancil serveert prachtige lokale gerechten, voornamelijk rond vis. Het doel van het Michelin-sterrenrestaurant is om zijn gasten authentieke Portugese gerechten te laten ervaren. Het eten is ongelooflijk, zelfs met je ogen dicht. São Gabriel is gevestigd in een romantische boerderij. Het is ingericht in la belle Orleans-stijl, compleet met een open haard. Op warme nachten wordt het diner ook geserveerd op het terras, dat wordt omgeven door groene tuinen.

São Gabriel restaurant
Open van dinsdag tot zondag. Reserveer hier uw tafel:
Reserveren


Willie’s Restaurant – 1 Michelinster
Het restaurant van Willie in Vilamoura is een gerenommeerd gastronomisch restaurant. De grote prestaties van chef Willie Wurger worden gevangen door zijn Michelin-ster die hij 13 jaar lang vasthoudt. Het interieur van het restaurant blijft tijdloos klassiek. In die zin zit de wow-factor niet in het interieur, maar in het eten. Proef de uitzonderlijke keuken van chef-kok Willie Wurger en kies voor een intieme eetervaring.

Willie’s Restaurant
Open van 19 tot 22.30 uur. Gesloten op woensdag.
Book your table now:
Make a reservation


Bron: Algarve Tips